Netti-Mustikka

Halisten ja Hovirinnan Opetuskodit ovat kiinni, mutta uusi Netti-Mustikka on auki! Netti-Mustikka on suomenkielinen ryhmäkeskustelu, jossa voi tavata videon kautta muita alueen naisia, vaihtaa kuulumisia ja tehdä vaikka käsitöitä yhdessä. Netti-Mustikkaa ohjaavat Opetuskodin työntekijät, ja mukana on myös Opetuskotien vapaaehtoisia.

Turussa ja Kaarinassa on oma Netti-Mustikka. Turun Netti-Mustikkaan ovat tervetulleita kaikki Turun alueen naiset ja Kaarinan Netti-Mustikkaan kaikki Kaarinan alueen naiset.
Kaarinan Netti-Mustikka on auki kaksi kertaa viikossa, maanantaisin ja torstaisin kello 11.00–13.00.
Turun Netti-Mustikka on auki kaksi kertaa viikossa, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 11.00–13.00
Netti-Mustikkaan pääsee mukaan älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella osoitteessa: www.zoom.us/j/4578331822 salasana: 1234

Opetuskodit

HUOM! Sateenkaari Koto ry:n Opetuskodit Turun Halisissa ja Kaarinan Hovirinnassa ovat kiinni uusien linjausten mukaisesti vähintään 13.5.2020 asti. Ohjaajamme auttavat ja neuvovat kuitenkin sähköisesti puhelimen ja sähköpostin välityksellä. Apua voi pyytää mihin tahansa asiaan.

Tarjoamme palveluohjausta jokaisena arkipäivänä erityisesti seuraavina päivystysaikona:
Maanantaisin kello 9.00–11.00 palveluohjaus suomeksi ja englanniksi:
Ronja p. 044 240 3175, ronja.kankare@sateenkaarikoto.fi

Tiistaisin kello 15.00–17.00 palveluohjaus suomeksi:
Kira p. 044 231 7296, kira.laaksonen@sateenkaarikoto.fi

Keskiviikkoisin kello 9.00–11.00 palveluohjaus suomeksi:
Kira p. 044 231 7296, kira.laaksonen@sateenkaarikoto.fi

Torstaisin kello 15.00–17.00 palveluohjaus erityisesti työ- ja työttömyysasioissa suomen ja somalin kielellä:
Hanna p. 044 2313 939, hanna.yusuf@sateenkaarikoto.fi

Perjantaisin kello 9.00–11.00 palveluohjaus erityisesti työ- ja työttömyysasioissa suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi:
Ilona p. 045 7876 9416, ilona.karilainen@sateenkaarikoto.fi

Opetuskodit Turun Halisissa ja Kaarinan Hovirinnassa tarjoavat maahanmuuttajanaisille lapsineen avoimen kohtaamispaikan, suomen kielen ja suomalaisessa yhteiskunnassa tarvittavien arjen taitojen opetusta, kulttuuritietoista palveluohjausta sekä kotoutumista ja työllistymistä edistäviä palveluita. Kiinteänä osana toimintaa ovat erilaiset asiakkaiden tarpeista nousevat teemaryhmät ja työpajat, esim. hyvinvointi- ja terveysneuvonta. Palveluohjauksen avulla kykenemme antamaan yksilöllistä tukea asiakkaan koko elämäntilanne huomioiden.

Opetuskodit ovat avoinna maanantai – torstai 09:00-15:00.

• Opetuskotitoiminta lisää maahanmuuttajanaisen kulttuuri- ja kasvatustietoisuutta, joka vahvistaa seuraavan sukupolven integroitumista ja lapsiperheen hyvinvointia.
  • Maahanmuuttajanaisen lisääntyneet arjenhallintataidot sekä valmiudet arjessa selviytymiseen tukevat perheen toimintaedellytyksiä kahden kulttuurin välissä.
  • Opetuskodit vaikuttavat yhteiskunnallisesti jakamalla tietoutta perusoikeuksista sekä velvollisuuksista, joihin yhteiskuntamme toiminta rakentuu.
  • Opetuskoti on myös erilaisten kulttuurien avoin kohtaamispaikka, johon on helppo tulla taustasta riippumatta.

Yhteistyöverkostomme

• Viranomaisverkostot; Kela, Te-palvelut, Turun ja Kaarinan kaupungit
  • Vapaaehtoisverkosto; Akateemiset Naiset, SPR, YK-yhdistys
  • Yhteistyöverkostot; Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry, Turun kriisikeskus, Yhdessä Yhdistys, Daisy Ladies, Lounais-Suomen Martat ja vuosittain vaihtuvat paikalliset muut toimijat
  • Oppilaitosverkostot; Kotoutumiskoulutus, Raision seudun koulutuskuntayhtymä Raseko, Turun ammatti-instituutti, Peimarin koulutuskuntayhtymä (Livia), Turun kristillinen opisto, Turun Ammattikorkeakoulu, Turun Yliopisto

Opetuskodeissa järjestetään lukukausittain suomen kielen opetusta (15 h/vko) yhdessä Turun kristillisen opiston ja Akateemisten naisten Luetaan yhdessä -verkoston kanssa. Kielikurssi noudattaa Opetuskodeille yksilöllisesti räätälöityä opetussuunnitelmaa. Kielikurssilla on kolme tasoryhmää (alkeis,- perus- ja jatkoryhmät.) Kielikurssin maksu on Sateenkaari Koto ry:n kannatusjäsenyysmaksu, 20€/vuosi. Alle kouluikäiselle lapselle on järjestetty lastenhoito kielikurssin aikana. Lisätietoja kursseille ilmoittautumisesta saa kotouttavan työn ohjaajalta.

Opetuskodissa tehdään mielellään yhteistyötä eri oppilaitosten kanssa ja tarjoamme myös työssäoppimispaikkoja alan opiskelijoille, lisätietoja saat kotouttavan työn ohjaajalta.

Opetuskoti Halinen

Kardinaalinkatu 3 P 151, 20540 Turku
halinen@sateenkaarikoto.fi

Minna Maanpää

Kehittämispäällikkö

• Sateenkaari Koto ry is founded in 1998
    • An association with general interest as a non-profit-making organization.
    • Sateenkaari Koto ry owns 100% of the limited company Sateenkaari Koto Oy, which provides early childhood education and home care for families with children.
    • In addition, the association’s activities include Teaching Homes that support integration work and projects that support, for example, families, sustainable development and integration.
    • Sateenkaari Koto serves to strengthen the community of families with children, supporting parents in their educational duties and promoting sustainable development in all their activities.
    • We strengthen the comfort and rooting of multicultural and immigrant families in the Finnish culture and environment. We support volunteers through induction, training and guidance