Yhdessä oppien -hanke

Yhdessä oppien kohti tulevaa – Mentoritoiminta maahan muuttaneiden naisten voimavarojen ja vanhemmuuden vahvistajana

Hankeaika 1.2.2020–31.12.2022

Yhdessä oppien -hankkeessa vapaaehtoiset, maahan muuttaneet naiset ja ammattilaiset kehittävät yhdessä mentoritoimintamallin,  jolla edistetään maahan muuttaneiden naisten ja perheiden hyvinvointia ja sosiaalista osallisuutta omalla asuinalueellaan. Hanke toimii Kaarinassa mm. Opetuskoti Mustikan tiloissa (Pehtorinkatu 2 F). Hankkeen edetessä toiminta laajentuu myös Raisioon ja Turkuun.

Teemme tiivistä yhteistyötä Kaarinan kaupungin eri toimijoiden kanssa, Akateemisten naisten Luetaan yhdessä -verkoston ja alueen muiden järjestöjen kanssa.

Mitä teemme Yhdessä oppien -hankkeessa?

  • Kehitämme yhdistyksen vapaaehtois- ja vertaistoimintaa
  • Luomme uusia vanhemmuutta tukevia toimintamalleja
  • Perustamme ammatillisesti ohjattuja vertaisryhmiä
  • Järjestämme avointa kohtaamispaikkatoimintaa

Miten sinä haluaisit olla mukana toiminnassamme? Etsimme erityisesti uusia vapaaehtoisia erilaisiin tehtäviin. Täältä voit lukea lisää Sateenkaari Koto ry:n vapaaehtoistoiminnasta.

Kysy lisää ja tule mukaan!
Lataa hanke-esite ja juliste.


Yhteystiedot

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
Kira Laaksonen
044 231 7296
kira.laaksonen@sateenkaarikoto.fi
Opetuskoti Mustikka Hovirinta
Pehtorinkatu 2 F 26, 20780 Kaarina
 


Hankkeen toimintaa

Monikulttuurinen kohtaamispaikkatoiminta

24.8. alkaen

Mustikan monikulttuurinen kohtaamispaikka on kaikkien naisten ja lasten oma paikka Kaarinan Hovirinnassa ja Turun Halisissa. Kohtaamispaikassa järjestetään monenlaista maksutonta toimintaa aikuisille ja lapsille, keskustellaan selkosuomeksi ja tutustutaan uusiin ihmisiin ja kulttuureihin.

Monikulttuurinen kohtaamispaikkatoiminta järjestetään yhteistyössä Tasa-arvoinen arki kotoutumisen tukena -hankkeen kanssa.

Mustikan monikulttuurinen kohtaamispaikka:

Hovirinta
ma kello 10–12 ja to kello 13–15
Pehtorinkatu 2 F 26

Halinen
ma–ti kello 13–15
Kardinaalinkatu 3 A, 1. kerros

Lataa tästä Hovirinnan kohtaamispaikan ja Halisten kohtaamispaikan mainokset!


Netti-Mustikka:

21.10. alkaen keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 13–14

Netti-Mustikka on monikulttuurinen kohtaamispaikka netissä. Se on Zoomin välityksellä käytävä suomenkielinen ryhmäkeskustelu, jossa voi tavata muita alueen naisia ja vaihtaa kuulumisia. Netti-Mustikassa on myös ohjelmaa ja ohjattuja keskusteluja. Netti-Mustikkaan ovat tervetulleita kaikki naiset. Netti-Mustikkaa ohjaavat Opetuskodin työntekijät ja vapaaehtoiset.

Netti-Mustikkaan pääsee mukaan älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella osoitteessa www.zoom.us/j/4578331822 salasana: 1234 Zoom-sovellus on hyvä ladata etukäteen.

Lataa tästä Netti-Mustikan mainos!


Tulevat tapahtumat

12.11. klo 16–18 Kodin ja päiväkodin välinen yhteistyö -työpaja
Lisätietoja tulossa!


COVID-19 -turvatoimenpiteenä pidämme ryhmäkoot riittävän pieninä, jotta turvavälit toteutuvat. Huolehdimme hyvästä tilojen siivouksesta ja käsihygieniasta ja käytämme tarvittaessa kasvomaskeja. Kohtaamispaikkaan tullaan vain täysin terveenä ja matkustamisen jälkeen jäädään kotiin. Näin Mustikkaan tuleminen on kaikille turvallista.