Sateenkaaren alla kuhisee - kompostikaverit ja pienviljely tutuiksi 

Kaikki Sateenkaari Kodon päiväkodit ovat mukana Opetushallituksen rahoittamassa Innovatiivisten oppimisympäristöjen edistämishankkeessa. Sen pääkohtia ovat kiertotalouskäsitteen havainnollistaminen kasvien pienimuotoisen viljelyn avulla, sekä muun ruokakasvatuksen edistäminen, jolla pyritään lisäämään ruuan arvostusta, vähentämään ruokahävikkiä ja tekemään lajitettelukäytännöt tutummiksi. Hanketta toteutetaan yhdessä päiväkotien lasten, työntekijöiden ja perheiden kanssa.

Hankkeen myötä päiväkodeissa päästään esimerkiksi tutustumaan myllertäviin kompostimatokavereihin, tekemään jännittäviä kasvatuskokeita, hoitamaan omia viljelyksiä, pohtimaan tulevaisuuden ruokalautasia ja tutustumaan erilaisiin ruokakulttuureihin. Luvassa monenlaista ihmeteltävää niin lapsille kuin aikuisillekin, pysykää kuulolla! 

Sateenkaari Koto ry:n Multaa ja Mukuloita -hankeessa pääyhteistyökumppanina ja koordinaattorina toimii Valonia. Muita yhteistyökumppaneita ovat Arkea, Lounais-Suomen Jätehuolto, sekä Natur och Miljö. Hanke pilotoidaan Sateenkaari Koto Oy:n kaikissa seitsemässä päiväkodissa, jonka jälkeen toimintaa on tarkoitus laajentaa muihin päiväkoteihin. 

Hankkeen kuulumisia voit seurata myös Facebookissa Sateenkaari Kodon sivuilla ja hästägillä #multaajamukuloita. 

Kaikenlaiset kysymykset, kommentit ja ideat ovat tervetulleita. Voit osoittaa ne Multaa ja Mukuloita-hankkeen hanketyöntekijälle:

 

Jenni Tuokko
045 78751965